Kartáček na zuby, šedý středně měkký DOSPĚLÝ | BioBrush
Detailní popis produktu
Revoluční kartáček z bioplastu má menší hlavu sklopenou v úhlu pro snadnější čištění. Tvrdost štětin - medium, v hladkém řezu.
Na výrobu bioplastu se použijí odřezky dřeva (původ Německo, certifikace FSC - udržitelné lesní hospodářství), které by jinak byly spáleny. Na výrobu je použito jen naprosté minimum fosilních zdrojů. Změkčovadla jsou na bázi kyseliny citrónové. Štětiny jsou vyrobeny z ricinového (rostlinného) oleje - zatím nebyl objeven lepší materiál pro výrobu štětin, který by měl podobné vlastnosti jako nylon z ricinového oleje.
Po užívání kartáček vytřiďte do běžného odpadu, nebo do plastů (žluté popelnice) - bude oddělen od plastů a spálen. Vzhledem k tomu, že se jedná o produkt převážně ze dřeva, je jeho CO2 stopa téměř neutrální. Kartáček se může v přírodě rozložit skoro celý, kromě štětin. Pro průmyslové kompostování je ale jeho doba rozložení zatím příliš dlouhá. Pokud ho vytřídíte do plastů, bude v třídírně kartáček vyřazen spálen, protože recyklace bioplastů je díky jejich malému podílu na celkovém odpadu, neekonomická. I díky používání tohoto kartáčku se situace v budoucnosti změní a bioplast bude recyklován stejně, jako je v současné době recyklován plast z fosilních zdrojů.
Dle aktuálních informací se kartáček (bez hlavy se štětinami) v běžném kompostu rozkládá asi 5 let. Je to dáno tím, že kartáček je tlustý a tuhý (oproti např. kompostovatelným sáčkům), má tedy velmi malou plochu povrchu vůči celkovému objemu materiálu, na který mohou působit povětrnostní podmínky a přírodní rozkladné procesy.
Obal kartáčku je vyrobený z celulózové fólie a plně kompostovatelný. V květináči se rozloží asi za 42 dní.
Kartáček je designován podle doporučení nezávislých zubařů, producentů a výzkumných středisek:
- hlava kartáčku střední až malá
- tvrdost štětin střední až měkká
- střih štětin hladký
- štětiny zaobleny
- hlava kartáčku zahnuta
Doplňkové parametry
Kategorie: | Péče o zuby |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.